Bilden är en arkivbild och har ingen koppling till den pågende händelsen. Foto: Arkiv

Den döde i Krokom en 17-årig pojke – utreds ännu som mord

Uppdaterad
Publicerad

Den person som hittades död någonstans i Krokoms kommun under lördagen är en 17-årig pojke. Omständigheterna kring dödsfallet är fortfarande oklara och brott kan inte uteslutas, enligt polisen.

Polisen uppger under söndagen att platsen där den pojken påträffades har spärrats av och undersökts av polisens tekniker, samt med hundar och drönare.

– Det är någonstans i Krokoms kommun, men inte i tätort. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger August Knutsson, lokalpolisområdeschef, till SVT.

Specialiserad sökhund

Under söndagen genomfördes en utökad sökning i närområdet med en specialiserad sökhund med brottsplatsundersökning som särskild kompetens.

En rättsmedicinsk undersökning kommer också utföras. Det är oklart exakt när pojken avlidit.

– Det handlar om ett spann där under natten mot lördagen, säger August Knutsson.

Är det något vapen inblandat i dödsfallet?

– Nej, inga vapen.

Polisen har inlett en mordutredning för att utesluta brott då omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Ett antal förhör har hållits och fler ska genomföras, enligt August Knutsson. Det finns ännu ingen misstänkt gärningsperson.

Pojken hittades utomhus i Krokoms kommun, men inte i tätort. Foto: Google earth/ SVT Design

Vet du mer om fallet? Kontakta oss på jamtland@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer