Konstverket ”Kvinnlig energipunkt” av Ulrika Sparre är en del av utställningen på Konsthallen Händelsehorisonten. Foto: Melisa Hagelin Sepulveda/SVT

Dolda Gudinnor visas i Gåxsjö – utställning med rötter i metoo

Publicerad

I helgen var det vernissage för en konstutställning som heter Dolda Gudinnor i Gåxsjö och Raftsjöhöjden. Temat har sina rötter i metoo-rörelsen.

Konstnärer från Jämtland och Stockholm ställde ut sina skulpturer, målningar, fotografier och filmer, som kommer att finnas i konsthallen fram till slutet på augusti.

Temat Dolda Gudinnor handlar om gudinnors återkomst efter att flera tusen år ha varit förtryckta. Konsten ska bilda en uppfattning över ett nytt sätt att leva och ska väcka frågor om vilken civilisation människan vill leva i.

Konstnärerna som ställt ut sin konst i kyrkan och i konsthallen är: Tobi Andsersson Fägerskiöld, Anna Edsjö, Corinne Ericson, Madeleine Hatz, Sander Neant Falk, Linda Petersson Ödbring, Ulrika Sparre, Malin Ståhl, Camilla Wolgers och Charlotte Åberg.

Hör två av konstnärerna berätta mer om utställningen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.