Arkivbild duvhök. Foto: Foto Björn Larsson Rosvall / TT

Duvhöksbo med ungar förstört i Strömsund

Publicerad

Ett duvhöksbo – som med stor sannolkhet även var bebott av fågelungar – har förstörts. Skadegörelsen upptäcktes av en sommarstugeägare i Gäddede som nu anmält det hela till polisen.

Brottet rubriceras som brott mot jaktlagen.

Det var i slutet av förra veckan som en kvinna upptäckte att det fanns ett duvhöksbo i närheten av hennes sommarstuga i Gäddedetrakten. För att inte störa fåglarna undvek hon att vara i närheten av boet, men i tisdags hörde kvinnan att det lät konstigt från boet. Fåglarna skränade högt. Vid en närmare granskning visade det sig att fågelboet hade förstörts. Boet innehöll med största sannolikhet även ungar.

– Boet var förstört och ungarna, för det torde ha varit ungar så här långt in på sommaren, och inte ägg, var borta, säger Per Thelin vid polisen.

Det fanns inga spår på platsen att gå på. Det är därför oklart om det är andra djur eller människor som orsakat skadegörelsen. Anmälan som rubricerats som brott mot jaktlagen kommer därför inte att utredas vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.