Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ledsen och bedrövad” – Carl-Fredrik Yri från organisationen Sportfiskarna säger vad han tänker om händelsen där två personer drunknade. Bilden till höger har ingenting med olyckan att göra. Foto: Lukas Johansson/SVT, Terje Bendiksby/NTB scanpix/TT

Efter fiskeolyckan i Härjedalen – Sportfiskarna uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen drunknade två män i samband med att de flugfiskade i Ljusnan i Härjedalens kommun. Organisationen Sportfiskarna uppmanar nu till försiktighet.

Den 7 juli larmades SOS efter att två män hamnat i vattnet, strax norr om Linsell i Härjedalen. Senare hittades två män drunknade. Båda hade varit i området och flugfiskat och var inte hemmahörande i länet.

– Man blir ledsen och bedrövad och tänker på de anhöriga, säger Carl-Fredrik Yri från organisationen Sportfiskarna om olyckan.

Ovanligt med dödsolyckor

Han säger att det är ovanligt att olyckor i samband med flugfiske, men att det händer då och då. Han uppmanar alla som ska fiska att vara försiktiga. 

– Det är inte farligt att flugfiska, men man ska inte ha en övertro på sig själv, säger han.

I klippet ovanför: Hör Carl-Fredrik Yri berätta om sina tankar efter förra helgens händelse, där två personer dog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.