Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cassandra och Marie-Louise Östlund besökte stråket under de första timmarna efter öppnandet. Foto: Fredrik Eliasson/ SVT

Efterlängtad nypremiär för krogstråket: ”Jättekul att det är öppet igen”

Uppdaterad
Publicerad

Två års pandemi har lagt en våt filt över Storsjöyran och Östersund, men nu är festivalen tillbaka. På fredagen öppnade krogstråket. En efterlängtad nypremiär som livar upp i staden, enligt flera besökare.

Det var gott om flanörer och lunchgäster på ”Stråket” på fredagen. Detta trots blåst och solskenet som skymdes av ett tjockt molntäcke. Efter två års uppehåll är glädjen påtaglig i Östersund.

Carina Wall var ute på den vanliga hundpromenaden som går längs med kajen. Hon tänker besöka Stråket till kvällen, berättar hon.

Storsjöyran 2022

– Det är jättekul att det är öppet igen. Hela stan lever upp.

Två tunga år

Krögaren Tomas Isaksson är på plats igen efter två tunga år. Det är tjugonde året han finns med på Stråket. Den stora utmaningen har varit att hitta personal efter två års pandemi. Många lämnade branschen.

– När det blir ett sånt här avbrott är det svårt, men det har gått bra för oss. Vår gamla personal kom tillbaka, säger han.

Har längtat

En annan av många besökare var Östersundsbon Marie Louise Östlund.

– Det är väl härligt att det är öppet igen, jag har längtat efter det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjöyran 2022

Mer i ämnet