Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carola Jonsson, trafikingenjör hoppas att företaget som vill etablera sig i stan skriver på avtalet i dagarna. Foto: SVT

Elsparkcyklarna kan komma till Östersunds gator redan i maj

Publicerad

I vår kan elsparkcyklarna komma till Östersunds gator. En påskrift från företaget som vill etablera sig är det enda som saknas.

– Vi hoppas få det skriver på i dagarna, säger Carola Jonsson trafikingenjör på Östersunds kommun.

För två veckor sedan skickade kommunen iväg ett avtal till ett elsparkcykel-företag som vill etablera sig i Östersund. Vilket företag det är vill inte kommunen berätta, men nu väntar man bara på att de ska skriva under.

Kommunens förslag är att företaget ska betala 5 kr per elsparkcykel per dag för att få verka i området. Men någon ekonomisk vinning från kommunens sida räknar man inte med.

– Definitivt inte. Det här är ungefär de pengar det kostar att ta hand om det extra arbete som blir. Flytta cyklar, städning och planering.

Är det snarare att det kommer att kosta kommunen?

– Det vet vi inte. Vi vet ju inte hur mycket arbete det kommer att bli, säger Carola Jonsson, trafikingenjör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.