Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag kommer att resa runt i Jämtland och Härjedalen och utmana folk att hänga på insamlingen till den här 25:e ambulansen till Ukraina” – Hör Urban Widholm i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Eldsjälen Urban i Undersåker samlar in till 25:e ambulansen till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Urban Widholm från Undersåker har under ett år åkt runt i landet och samlat in pengar så att ambulanser kan skickas till krigszonerna i Ukraina. 24 ambulanser har han hittills varit med och samlat in till. Nu är det dags för den 25:e.

Projektet heter ”Blåljus till Ukraina” och just nu kör Urban Widholm runt i ambulansen och parkerar den utanför butiker i länet.

– Torravaror, blöjor och kläder är några av de saker jag ber folk att lämna som vi kan fylla ambulansen med, säger han.

Ukrainakriget och Jämtland

Ukrainskt lag i St Olavsloppet

Onsdagen den 28 juni går starten för St Olavsloppet, den fyra dagar långa landsvägsstafetten mellan Östersund och Trondheim.  I år arrangeras loppet för 36:e gången, och Urban Widholm jobbar med att få till ett ukrainskt lag som ska springa:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De springer för Ukraina”- Hör Urban Widholm berätta mer om laget i videon Foto: Eva Danielsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakriget och Jämtland

Mer i ämnet