Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvis Lundin är i full färd att svetsa en kamin som ska skickas till Ukraina. ”Det är roligt att bidra”, säger han. Foto: Maria Harning/SVT

Elever i Östersund svetsar fältkaminer till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

De som går svetsinriktning på Industriprogrammet i Östersund har fått ett styvt uppdrag. De ska svetsa ihop fältkaminer som ska skickas till krigets Ukraina. I klippet hör du elevernas tankar kring uppdraget.

Det är årskurs två på Industriprogrammet på Jämtlands gymnasium som under ett antal veckor ägnar sig åt lite annorlunda svetsning. De sätter ihop fältkaminer som ska till Ukraina.

– Det kommer ju till nånting bra, och det är ju kul, säger eleven Liam Wiklander.

Ukrainakriget och Jämtland

Men hur kommer det sig att eleverna har fått det här uppdraget? Det började med ett reportage på tv. Hör läraren Ronnie Broström berätta mer i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svetsläraren Ronnie Broström berättar hur det kommer sig att eleverna i årskurs två ägnar lektionstid åt att svetsa fältkaminer som ska skickas till Ukraina. Foto: Maria Harning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakriget och Jämtland

Mer i ämnet