• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Elever på Fjällgymnasiet har insjuknat i svår magsjuka. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Elva gymnasieelever i Berg drabbade av salmonella – en vårdas på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Både elever och lärare vid Fjällgymnasiet har insjuknat i salmonella efter att ha varit i Klövsjö under parasportvärldscupen. En av eleverna vårdas på Östersunds sjukhus.

Elva elever och tre lärare har insjuknat i vad som nu har konstaterats vara salmonella.

Rektorn på Fjällgymnasiet, Christina Andersson, säger att en del insjuknade på torsdagskvällen med allvarliga magbesvär. Totalt har elva elever och tre lärare blivit sjuka, något som Länstidningen var först att berätta om. Samtliga åt en gemensam lunch på torsdagen och därför har en anmälan om misstänkt matförgiftning gjorts.

– De får inte behålla varken mat eller vätska som jag förstår, säger Christina Andersson till SVT Nyheter Jämtland.

Enligt kommunens livsmedelshandläggare så visar smittskyddets provtagning att det rör sig om salmonella, men ännu finns inget svar på vilken typ av salmonella det rör sig om. Inte heller hur eleverna och lärarna har blivit smittade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.