Foto: TT/SVT

Freddie – en hund med änglavakt

Uppdaterad
Publicerad

Den bortsprungna hunden Freddie blev inatt påkörd av ett tåg – men överlevde. Både personal från Trafikverket och veterinär är förvånade över att han överlevde.

Personal från Trafikverket skickades ut för att kontrollera hur det gått för hunden, som mirakulöst klarat sig med endast några brutna revben och ett litet jack i huvudet. Troligtvis har hunden lagt sig ner då tåget kom och på så vis klarat sig undan. Händelsen inträffade i närheten av Åre.

En operatör vid polisens ledningscentral letade i registren och hittade en anmälan där signalementet passade in på den påkörda hunden. Det visade sig vara rätt – och ägaren fick tillbaka sin hund.

– Helt overkligt att han klarade det, att han låg där och överlevde. Vi ska till veterinären nu och han verkar ha lite ont vid örat och har ett litet jack i huvudet, i övrigt är han trött och hungrig, säger hundens ägare Berit Holmgren när vi pratade med henne på förmiddagen.

Hunden Freddie, som är en blandning av en australien shepard och en husky hämtades upp av sina ägare i Stockholm från ett hundstall förra onsdagen.

En omplåstrad Freddie tar igen sig efter den dramatiska upplevelsen. Foto: Tobias Jonsson, SVT

Första gången i Åre såg ut att bli en härlig upplevelse. Men då Freddie och husse skulle ut och åka skidor så smet Freddie ut genom dörren och sprang iväg.

I sex dygn var Freddie borta innan han blev påkörd av tåget som tur i oturen gjorde att han kunde komma till rätta igen.

Besökt veterinär

Efter att Freddie varit på besök hos veterinären senare under förmiddagen konstaterades det att Freddie mår bra men att ett revben troligtvis gått av och några ytliga sår har fått sys ihop.

Veterinären trodde efter samtalet med ägaren att hunden skulle behöva avlivas men den här berättelsen slutar lyckligt och Berit berättar för SVT nyheter Jämtland att de nu ska hem och fira.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.