Birgitta Lundgren är skolchef i Krokoms kommun. Undervisningen fick läggas om på den aktuella skolan på måndagen, berättar hon. Elever och lärare fick bearbeta söndagens dödsolycka. Foto: SVT arkiv

En skoldag i djup förstämning

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke i 15-årsåldern som omkom vid Almåsa i söndags går i en skola på orten. Där rådde stor förstämning under måndagen.

– Vi fick reda på vad som hänt vid 14:30 på söndagen. Då kallade vi in Posom-gruppen som började jobba direkt på plats, berättar Birgitta Lundgren som är skolchef i Krokoms kommun.

Posomgrupperna aktiveras bara inledningsvis när något traumatiskt inträffat. På måndagen har de elevstödjande insatserna skötts av skolan, till exempel elevhälsan.

– Det här är ju väldigt jobbigt både för eleverna och personalen. I dag har de bara suttit och pratat om de tankar som kommit upp, säger Birgitta Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.