Thomas Hedengran debuterar både i Östersundsrevyn och på saxofon. Foto: SVT

En Svegare på jämtländsk revyscen

Uppdaterad
Publicerad

När Östersundsrevyn har premiär på söndag så finns ett nytt ansikte med i ensemblen. Han har spelat åtskilliga roller i en mängd olika genrer, men nu ska Thomas Hedengran spela revy. Och det nästan på hemmaplan.

De sista finslipningarna inför Östersundsrevyns premiär är som vanligt förvirrade och smått kaotiska. Patrik Zackrisson både regisserar och drar nog det tyngsta lasset på scenen. Ja, förutom då i de rena dansnumren.

– Jaja, vi kör vidare nu så får ni fila till det där på egen hand, säger han när orkestern har svårt att hitta rätt taktslag att komma in på.

Medverkat i skräckfilm

Thomas Hedengran är alltså ny på scenen i de här sammanhangen. Han har ju annars spelat med i det mesta från skräckfilm till barnteater.

– Men jag har spelat revy förut, med Uffe Larsson och Bert-Åke Varg, berättar Thomas.

”Kul att jobba med Patrik”

Om revy inte är helt nytt för Hedengran så kan man konstatera att detta med all säkerhet blir hans debut som barytonsaxofonist ...

– Jo, så är det definitivt. Och det är sådana här grejer som gör det så kul att jobba med Patrik. Han får vilda infall och nu blev det så att vi är tre som aldrig hållit i en sax som ska spela. Det tvingar en att tända till, säger han.

Att repetitionerna nu skett i Östersund gav Thomas Hedengran ett osökt tillfälle att kunna fira julen tillsammans med släktingarna i Sveg.

Patrik Zackrisson i Östersundsrevyn Foto: SVT

Känns inspirerande

Nu kan man säga att du för första gången kommer att få stå på den jämtländska nationalscenen. Det måste väl kännas stort för en vanlig, enkel grabb från Sveg?

– Jo men faktiskt. Östersund är lite hemma, till exempel gjorde jag lumpen här och jag har varit en hel del i stan. Så det här känns riktigt inspirerande, säger Thomas Hedengran.

Se mer från repetitionerna och hör Thomas Hedengran i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer