– Är man inte vaccinerad, ja då får man arbeta på en annan avdelning eller med andra patienter som inte är lika sköra, säger Wennerberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Endast vaccinerad vårdpersonal i Östersund får arbeta med de mest sköra

Uppdaterad
Publicerad

Personal på särskilda boenden i Östersunds kommun ska från och med nu få svara på frågan om de är vaccinerade eller inte. Endast vaccinerad personal kommer att få ta hand om de mest sköra patienterna säger Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg.

– Är man inte vaccinerad, ja då får man arbeta på en annan avdelning eller med andra patienter som inte är lika sköra, säger Wennerberg.

Förutom att vårdpersonal som arbetar med de mest sköra patienterna måste vaccinera sig, så införs även en generell avrådan från besök på särskilda boenden. De besök som görs måste tidsbokas.

Anders Wennerberg, kommundirektör Östersunds kommun. Foto: Arkiv, SVT Jämtland

När det gäller ytterligare restriktioner för skolor så inväntar Region Jämtland Härjedalen beslut från Folkhälsomyndigheten. Så skolstarten på tisdag börjar som vanligt säger Anders Wennerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.