Isabell Hallquist kränger halsdukar med båda lagens loggor och dagens datum. Affärerna går bra även om turkarna är svårflirtade. Foto: SVT

Ett blåsigt Östersund redo för avspark

Uppdaterad
Publicerad

Nu får vi ÖFK-supportrar och Galatasaray-fansen snart se lagen drabba samman. Stormatchen i Europa League-kvalet är bara timmar bort och nu står storbildsskärmen på Hofvallen klar.

Kl 19.00 är det avspark på Jämtkraft Arena i Östersund, en arena som för övrigt invigdes för precis 10 år sedan.

Ända sedan det lottades att ÖFK skulle möta den turkiska storklubben Galatasaray i kvalet till Europa League har förberedelserna i Östersund varit intensiva.

ÖFK – Galatasaray

LÄS MER: Största Galatasaray-supportern har en sanslös samling i rött och gult

Tyvärr var vädret inte det bästa när matchdagen grydde. Det har regnat hela förmiddagen, men efter lunch började det klarna upp och lite senare tittade även solen fram bakom molnen.

Fobollsfesten är rätt väderberoende då matchen också ska visas på storbild på Hofvallen och det blir festligheter på stan både före och efter matchen.

LÄS MER: Östersunds kommun satsar 700.000 på fotbollsfest

På torsdag eftermiddag laddade flera Östersunds-fans upp inför kvällens match på Arctura och i centrala Östersunds såldes specialgjorda halsdukar med båda lagens loggor och dagens datum.

Under Storsjöcupen så använde sig kommun av brandbilar för att spärra av infarten till Stortorget. Idag använde man sig av hjullastare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet