Både ÖFK-spelaren Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulos och Margareta Carlsson från Frösön är lyckliga över gårdagens vinst över Galatsaray. Foto: SVT

Eufori i Östersund efter ÖFK:s skrällseger

Uppdaterad
Publicerad

David besegrade Goliat på Jämtkraft Arena. Publiken ville inte sluta jubla när ÖFK vann över Galatasaray med 2-0 på torsdagen och den bubblande känslan hänger kvar, både hos jämtarna och ÖFK-spelarna.

I Östersund – och i resten av länet – råder en euforisk stämning idag, intygar Margareta Carlsson från Frösön.

– Vi är otroligt stolta över det lag vi har, det dom har presterat. Vi hade aldrig kunnat drömma om det här tidigare. Man kan inte fatta det. Det är magiskt, säger hon.

ÖFK – Galatasaray

Dagen efter matchen mellan det turkiska storlaget Galatasaray och Östersunds FK hänger klubbarnas vimplar fortfarande kvar längs gågatan i Östersund.

LÄS MER: Publiken kan inte sluta jubla efter bragdvinsten

Många av Östersundsborna var på plats på Jämtkraft Arena på torsdagen och fick se hemmalaget respektlöst vinna med 2-0. Idag var glädjen och stoltheten påtaglig bland jämtarna.

– Det var sådant publiktryck så hela arenan bara kokade. Det var fantastiskt, säger Margareta Carlsson.

Hoppades på 2-1

Själv hade Margareta Carlsson hoppats på att ÖFK skulle vinna med 2-1, trots oddsen. Nu blev det ännu bättre.

En annan som också var på plats var Mattias Stenkvist från Östersund.

– Det var en fantastisk match igår. Fantastisk stämning. Jag har varit på lagom många matcher och den igår var väldigt spännande för det hände mycket. Jag trodde hemma att det skulle bli 2-0, men inte till hundra procent, inte förrän 2-0-målet kom, säger han.

Lugn dag för ÖFK-spelarna

För ÖFK-spelarna var det återhämtningsdag på fredagen med lättare träning som cykling och jogging, och lunch med Darfur United. Glädjen var tydlig också hos spelarna.

–  Det känns bra så klart. Det är stort. Det handlade om att våga och det gjorde vi , säger Ken Sema.

Lagkaptenen Brwa Nouri håller med.

– Vi är glada och nöjda att vi vann mot ett bra lag, och med lite nattsömn har man fått lite perspektiv på det. Vi är stolta men vi inser också att det är en match kvar och det är inte klart, så allt för glada kan man inte vara.

Ni fick enormt stöd av hemmapubliken igår, hur mycket betydde det?

– Det var fundamentalt för oss, det betydde allt att Jämtland sluter upp för oss. Vi har jobbat för en sån här tillställning i så många år, säger Nouri.

Träffar på ”Sotte” i badtofflor

SVT stöter ihop med Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulus när han kommer ifrån fotbollsplanen iförd badtofflor. En kort stund i snålblåsten och han återvänder in till träningscykeln.

– Det känns bra idag, det är fantastiskt. Men det är bara halvlek. Det är en match kvar. Så man får inte glädjas för mycket, säger Sotte.

Nu väntar en match mot Djurgården på söndag och senare returmatchen mot det turkiska storlaget.

Vet man vilka ni är ute i Europa nu?

– Ja, det hoppas jag verkligen att de gör, skrattar han.

Potter: ”Vi hade mod”

Tränaren Graham Potter var också nöjd efter gårdagens match, men så mycket firande blev det inte på torsdagkväll.

– Vi firade inte så mycket, vi var riktigt glada över vår prestation men det är halvtid i matcher så, så vi kan inte fira så mycket än, säger han.

Vad var det som avgjorde igår och gjorde att ni vann?

Vi hade mod och vi spelade vårt spel.

Stödet från hemmapubliken var ett stort stöd.

– Det hjälpte oss mycket och vi måste tacka dem, säger Potter.

Nu är det bara för ÖFK att ladda om då de möter Galatasaray i en returmatch den 20 juli. Denna gång ska de möta laget på bortaplan i Istanbul på Türk Telekom Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet