Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kartong efter kartong fylls med julklappar som skickats till barnen i Ukraina. Hör samordnaren Evy Ohlsson i klippet ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Strömsundsbor skänker julklappar till barnen i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har Strömsundsbor fått skänka inslagna julklappar till barn i Ukraina. Evy Ohlsson som samordnat insamlingen har fått högar med kläder och klappar som skickats iväg.

– Det är viktigt att ge till andra också, säger Evy Ohlsson i Strömsund.

Evy Ohlsson har samordnat och tagit emot inslagna julklappar från Strömsundsborna till ukrainska barn hela veckan. Allt från bilar till filtar för barn i olika åldrar packades ner i lådor som sedan åkte iväg i veckoslutet.

– Det har varit tre, fyra stycken som har lämnat in och jag hoppas på mer innan de åker i väg, sa Evy Ohlsson när SVT Nyheter Jämtland träffade henne dagarna innan julklapparna skulle skickas i väg.

Självklart att skicka till Ukraina

Det här är ett initiativ som pågått flera år, och tidigare har julklapparna skickats till behövande i länet. Men i år var det självklart att skicka dem till Ukraina.

– Det här året blev det Ukraina av en anledning. Den anledningen känner vi alla till, det är krig, säger Evy Ohlsson.

Tidigare har volontärer vädjat om att det skickas för mycket kläder och att de istället behöver militär utrustning. Men Evy Ohlsson är säker på att det här är viktigt och att julklapparna kommer fram.

– De här hamnar där de ska. Det är jag säker på, säger hon.

Hör Evy Ohlsson och se julklappsinsamlingen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.