Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till tennishallen där Expo Norr firar 70-årsjubileum, och se när syskonen Oscar Hof och Tove Hof testar vr-glasögon och hör mässgeneral Krister Lingblom om arrangemanget. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Företagsmässan Expo Norr firar 70 år – tillbaka i Östersund där allt började

Publicerad

År 2020 skulle det ha varit 70-års jubileum för företagsmässan Expo Norr men firandet fick skjutas upp till i år som en följd av pandemin. Nu är mässan tillbaka där den hade premiär – i Östersunds tennishall.

Förra året släppte pandemirestriktionerna för sent för att det skulle vara möjligt att hinna arrangera Expo Norr. Så mässgeneral Krister Lingblom sparade på krutet tills i år. Därför är mässan tillbaka där den en gång var när allt började för drygt 70 år sedan – i tennishallen i Östersund.

-  Det är en jättefin plats mitt i centrala Östersund, säger Krister Lingblom.

Eftersom det är fritt inträde vet han inte exakt hur många som besökt mässan men han säger sig vara nöjd med publikgenomströmningen på lördagen, mässans andra dag.

Syskonen provade en virtuell verklighet

– Det har varit bra, nu har vi ju precis öppnat idag men igår tycker jag också att vi hade ett bra flöde med tanke på vädret och att det var en vardag, säger Krister Lingblom.

På mässan fanns runt 90 utställare varav hos en det gick att prova på VR-glasögon.

Se i klippet hur det gick för syskonen Oscar och Tove Hof när de tog sig an att steka hamburgare i en virtuell värld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.