Jämtland är ett av de län i hela landet där flest unga jobbar eller studerar. Foto: Jessica Gow/TT

Få unga är sysslolösa i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlands län är ett av de län där flest unga jobbar eller studerar. Bara 6,6 procent av personer mellan 16-29 år i länet är sysslolösa.

Antalet unga personer som varken arbetar eller studerar varierar stort mellan länet. Det visar en rapport från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

I Jämtlands län ligger sysslolösheten på 6,6%, och det är lägre än riksgenomsnittet som ligger på 8,5%. Bara i Västerbottens län har man lägre andel unga som är sysslolösa, 6,1%.

Med unga som varken jobbar eller studera menas personer mellan 16-29 år som är folkbokförda i Sverige och som under ett kalenderår inte haft inkomster över ett prisbasbelopp, inte haft studiemedel eller varit utbildningsregistrerad eller studerat svenska för invandrare mer än 60 timmar.

Störst andel unga som varken jobbar eller studerar finns i Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.