Nästa år kommer värnpliktiga att utbildas av Fältjägarkåren som ska etableras. Foto: SVT

Fältjägargruppen tar emot sista kullen värnpliktiga

Publicerad

I höst tas de sista rekryterna emot av Fältjägargruppen för att utbildas på Frösön. Från och med nästa år kommer verksamheten att vara kopplad till regementet i Sollefteå – då under namnet Fältjägarkåren.

I måndags plockade den sista gruppen värnpliktiga ut sin utrustning ur förrådet på Frösö park. Efter förra årets regeringsbeslut om att återetablera regementet i Sollefteå ska de värnpliktiga från och med nästa år utbildas av vad som ska heta Fältjägarkåren.

Verksamheten flyttas

Kårens verksamhet kommer att vara ett så kallat detatchement till regementet i Sollefteå. Planen är att verksamheten ska flyttas från Frösö park, men bedrivas i Östersunds kommun. Exakt var är just nu inte klart men beslut väntas komma i slutet av oktober.

– Det är jätteroligt att vi får utbilda värnpliktiga här och se dem växa från den civila värld som de kommer från till att när de muckar nästa år har blivit en del av försvarsmakten, säger Stefan Emanuelsson, kapten vid Fältjägargruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.