Epa-traktor inblandad i polisjakt på Frösön i januari i år. Arkivbild. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Får fängelse efter vansinnesfärd med epa-traktor på Frösön

Publicerad

Efter att föraren inte stannade när polisen signalerade stopp längs en väg på Frösön tog en, enligt tingsrättsdomen, utdragen biljakt vid.

I januari i år skulle polisen stanna en epa-traktor strax innan klockan sex en lördagsmorgon. Hastigheten ska tidigt ha överskridit den som är tillåten för epa-traktorer och det område på centrala Frösön där färden ägde rum.

Innan jakten avbröts hann den gå genom bostadskvarter i hög fart, genom korsningar och i motsatt körbana genom blinda kurvor.

Polisen prejade epan av vägen

Två gånger gjorde polisen försök att få stopp på färden genom att preja epan av vägen. Vid det andra tillfället rammade epa-föraren polisbilen i passagerardörren just som polisen ska stiga ur. Polisen klämde då benet men undkom enligt domen ”större skada”.

Föraren greps

Efter att polisen rammades fick epan ett försprång och polisen tappade kontakten för att kort därpå hitta epan övergiven. Avlösande patrull kunde senare gripa föraren.

Döms till fängelse

Föraren, som är känd av polisen sedan tidigare, dömdes under tisdagen till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.