Foto: SVT arkiv

Fäviken expanderar

Uppdaterad
Publicerad

Fäviken har gjort sig ett namn med sin numera världsberömda restaurang. Nu tar företaget ett ytterligare kliv i matbranschen och tar över charkuteriet i Undersåker.

Charkuteriet i Undersåker startade 2011. 2012 bytte man ägare och nu är det dags igen. Till hösten tar Fäviken, med dess välkända kock Magnus Nilsson i spetsen, över verksamheten.

– Vi tar över eftersom vi tror att det finns behov för den här typen av verksamhet, säger Magnus Nilsson och pekar på att det finns lokal råvara som många av lantbrukarna har svårt att få avsättning för till rätt pris.

Enligt honom kan Fäviken få bra snurr på företaget. Dels har de redan ett starkt varumärke men sedan har de också en ekonomisk styrka, och därmed uthållighet. Fäviken ägs av finansmannen Patrik Brummer.

– De tidigare ägarna hade säkert fått till det förr eller senare men vi kanske är bättre lämpade att driva det, säger han.

Charkuteriet kommer köpa kött från lokalproducenter, bland annat kommer de köpa 200 grisar av Erik Svensson i Trångsviken som därmed kan utöka sin verksamhet rejält. I dagsläget föder han upp 100 slaktsvin per år.

Går företaget som tänkt kommer de kunna ha sju anställda inom ett år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.