De åtalade männen ska bland annat ha använt sig av järnrör i misshandeln. Foto: Förundersökningsprotokollet

Fem män åtalade misstänkta för misshandel i centrala Östersund

Uppdaterad
Publicerad

I november häktades fem män misstänkta för att ha misshandlat en annan man i småbåtshamnen i centrala Östersund. Nu har männen åtalats misstänkta för grov misshandel.

Männen åtalas för att tillsammans och i samförstånd ha sparkat och slagit en man med bland annat järnrör och träpåk. De ska enligt åklagaren ha fortsatt misshandeln medan mannen låg på marken.

Skadorna som målsägande fick av misshandeln var smärta, ömhet, stor sårskada på bakhuvudet samt skrapmärken och blåmärken på kroppen.

Mannen som utsattes för misshandeln vittande i människorovsrättegången tidigare i höstas. Bland bevisningen finns dokumentation från sociala medier där han beskrivs som ”golare”.

De åtalade männen är mellan 19-31 år. Fyra av dem är hemmahörande i Östersunds kommun, medan en är hemmahörande i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.