Foto: SVT

Festlig stämning på skidstadion i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det var glest på läktaren under herrarnas distanstävling i Östersund, men publiken som var där hejade glatt på sina favoriter.

Fransmannen Martin Fourcade var den som lyckades bäst, medan de svenska åkarna hade en tuff dag i spåret. Bäste svensk blev Sebastian Samuelsson som åkte in som 23:a. Publiken som var där gjorde dock sitt bästa för att heja på de svenska åkarna.

Titta på videon ovan och ta del av stämningen på läktaren.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2019

Funktionärerna fick kratta och skotta snön

För att kunna genomföra tävlingarna krävs det många volontärer och med det töväder som var fick de jobba hårt för att få till ett bra underlag för åkarna.

– Vi skottar spåren för att det ska bli ett bättre underlag, säger Lennart Önegård som är volontär från Offerdal.

Skidskyttefunktionärer som skottar för att åkarna ska få fina spår

– Efter att två åkare har åkt förbi ser det dock ut som innan, fortsätter Lennart Önegård och berättar om hur arbetet kommer att fortgå under tävlingen.

För de volontärer som inte fick skotta snö fanns det en hel del annat att göra – skriva ner skjutresultat, finnas ute bland publiken eller vara vakt. Arbetsuppgifter som gör att många kommer tillbaka år efter år. Mona är en av de många som varit med länge. I 16 år har hon varit säkerhetsfunktionär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2019

Mer i ämnet