Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Patric Söderström/TT

Fiskade utan fiskekort i Jämtlands län – misstänks för brott

Publicerad

Två personer misstänks för brott efter att de vid flera tillfällen ska ha fiskat utan fiskekort i länet. Enligt polisanmälan ska de ha lagt ut bilder från fisketuren på sociala medier.

Det var i juli som personerna ska ha fiskat utan fiskekort i bland annat Långan i Offerdal, Hissmofors utanför Krokom och på en till okänd plats i länet. De misstänks ha brutit mot fiskelagen och föreskrifter mot fiske.

Två kvinnor födda på 90-talet är misstänkta för brottet vid fiske i Långan. En av dem är misstänkt för brottet i Hissmofors. Personerna som fiskat på okänd plats är ännu inte identifierade.

– Vi kommer hålla förhör med anmälare och vittnet i nästa steg, säger Eva-Lena Fransson förundersökningsledare hos polisen.

La ut bilder på sociala medier

Enligt polisanmälan upptäcktes brotten när anmälaren, tre olika fiskevårdsområden, sett bilder från fiskarna på sociala medier. Enligt föreningarna ska de inte ha löst något fiskekort på platsen.

Ingen sitter frihetsberövad för brotten. De misstänkta kvinnorna har ingen koppling till Jämtlands län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.