• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en byggnad i Pajala kommun vilket skapar en kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

En person avled och en fick allvarliga skador efter en skoterolycka i Storlien. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kvinna död efter skoterolycka i Storlien

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har avlidit och en man är är allvarligt skadad efter att ett skoterekipage kört in i ett träd i Åre kommun. De båda är norska medborgare.

Runt 13.20 kom larmet om en skoterolycka i Storlien, där två personer varit inblandade. Enligt de första uppgifterna till polisen var en av personerna medvetslös efter att ha kört in i ett träd och en fjällräddningsinsats inleddes.

Olyckan ska ha inträffat längs en skoterled, och enligt polisen är de inblandade en äldre kvinna och man, båda i 70-årsåldern, från Trondheim i Norge. Ambulans kallades ut och fjällräddare som kom till platsen arbetade med hjärt- och lungräddning på kvinnan, som hade hjärtstopp efter olyckan. Mannen ska ha fått flera frakturer vid olyckan och är svårt skadad.

Helikopter fick vända

En ambulanshelikopter från Trondheim var först att rycka ut och väntades landa på platsen vid 14-tiden, men helikoptern tvingades vända på grund av dåligt väder.

En annan helikopter skickades ut från Östersund, liksom ytterligare ambulans som dock hade runt 16 mil att köra. Räddningspersonalen använde skotrar för att göra i ordning en plats där ambulanshelikoptern skulle kunna landa.

Kvinnan överlevde inte

Av hänsyn till de anhöriga lämnade polisen först inte ut några vidare uppgifter om skadeläget eller vad som hänt vid olyckan, men på lördag kväll meddelar man att kvinnan har avlidit. Hon var livlös efter olyckan och fördes till räddningstjänsten lokaler i Storlien, där hon dödförklarades av läkare.

Mannen fördes med ambulanshelikoptern till Östersunds sjukhus. Han har allvarliga skador, men mår efter omständigheterna bra.

Polisen åkte till olycksplatsen för att få bättre klarhet i hur olyckan gick till, och beslagtog skotern för teknisk undersökning. Man har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada. Själva olycksplatsen kommer att undersökas så snart det går.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

karta, helikopter
En person avled och en fick allvarliga skador efter en skoterolycka i Storlien. Foto: SVT
karta
En person avled och en fick allvarliga skador efter en skoterolycka i Storlien. Foto: SVT Design