Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fler flyg ska avgå från Östersund Åre Airport med start i augusti. Foto: SVT

Fler flyg till Jämtland – charterresor planerade i höst

Publicerad

Efter en vår präglad av coronapandemin med få avgångar kommer nu fler flyg att avgå från Åre Östersund Airport, både till Stockholm och Europa.

Från den 17 augusti utökar SAS antalet flygningar mellan Åre Östersund Airport och Arlanda för att möjliggöra pendlande mellan Jämtland och huvudstaden. På vardagar kommer ett flyg att avgå från Östersund på morgonen och återvända från Arlanda på kvällen. Flera bolag planerar även för att ha direktflyg från flygplatsen till ett antal destinationer i Europa såsom Tyskland, Kroatien och England, något som välkomnas av flygplatschefen Peter Fahlén.      

– Det är viktigt att komma igång med flyget och skapa en tillgänglighet i regionen. Det är också positivt att vi kan erbjuda möjligheten att resa utanför Sveriges gränser till de som vill, säger Peter Fahlén på Åre Östersund Airport.    

Stärkt säkerhet

Samtidigt innebär pandemin att speciella regler gäller för den som vill ge sig ut och flyga, bland annat är det obligatoriskt att bära munskydd och att sprita händerna innan man går ombord på planet. På Swedavias flygplatser har man också vidtagit flera åtgärder för att förhindra att viruset sprids och alla som jobbar i terminalen bär munskydd. 

– Vi kan inte ge några hundraprocentiga garantier men från flygplatsens sida har vi jobbat med flera trygghetsskapande åtgärder. Vi vill skapa en miljö där det känns säkert att flyga och att man som resenär känner att vi har tagit vårt ansvar. Sen är det fortfarande oerhört viktigt att man som individ låter bli att resa om man har symptom, precis som i övriga samhället, säger Peter Fahlén. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer