Enligt Åre kommun är det möjligt för krogarna att hålla öppet senare, förutsatt att de inte säljer någon alkohol. Foto: TT

Flera Årekrogar försöker hålla öppet efter klockan åtta

Uppdaterad
Publicerad

Trots alkoholförbudet som gäller efter klockan 20 så vill nu flera Årekrogar fortsätta hålla öppet, utan att sälja alkohol, det rapporterar P4 Jämtland.

Enligt P4 Jämtland handlar det om Hotell Kallgården, Holiday club, Hotell Fjällgården och Hotell Karolinen i Åre som vill hålla öppet efter klockan 20 utan att sälja alkohol.

Reglerna tillåter ingen alkoholförsäljning så sent, men till radion säger Sandra Gullberg, som ansvarar för alkoholtillsynen i kommunen, att krogarna kan ansöka om att få öppna upp igen efter att ha stängt ner baren.

Ingen krog i Östersund har gjort en liknande ansökan och i Berg och Härjedalen är krogarna inte tvungna att ansöka om återöppning, så där har kommunen ingen bild av hur krogarna vill göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.