Inför mötet i miljö-och byggnämnden i början av februari hade flera namnprotester samlats in. Foto: Morgan Grip

Flera överklaganden mot att hotell Tänndalen ska rivas

Publicerad

Efter att miljö- och byggnämnden i Berg och Härjedalen fattat beslut om att riva hotell Tänndalen, har starka känslor väckts. Hittills har det kommit in tre överklaganden från både privatpersoner och föreningar.

För drygt en månad sedan beslutades det att hotell Tänndalen fick rivas och bygglov godkändes för ett 50-tal lägenheter. Planerna hade sen tidigare kritiserats och protester hade skett. Nu fortsätter striden och rivningsbeslutet överklagas från tre olika håll.

Buller och störningar

Kritiken som uppstått handlar mest om miljöpåverkan kring platsen. I de överklaganden som tillkommit menar man på att hundratals bilar kommer färdas genom området. Detta kommer i sin tur leda till mycket onödigt utsläpp. Samt att det kommer bli stora förändringar vad gäller buller och störningar för grannarna.

Det menas också på att hotellet har en lång och betydande roll för ortens lokalahistoria. Samt både ett socialt och ett kulturhistoriskt värde.

Tiden för överklagande har nu gått ut.

I början av februari fattade miljö-och byggnämnden i Berg och Härjedalen beslut om bygglov och rivning på fastigheten där gamla Hotell Tänndalen ligger. Hör om turerna i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.