Zebastian Modin skulle ha deltagit i Östersund. bilden från Parasport-VM i Prince George Foto: Canadian Paralympic Committee / arkiv

Flera parasport-mästerskap ställdes in

Uppdaterad
Publicerad

Under våren var det tänkt att Jämtland skulle bli centrum för flera Parasport-mästerskap. Men så blev det inte. Corona-viruset kom emellan.

Fyra stora para-sport evenemang skulle ha avgjorts i Östersund och Åre i mars och april. Först ut var VM i skidskytte. Tävlingarna skulle ha inletts i torsdags.

Redan i tisdags var det högtidlig invigning på Stortorget i Östersund. Ett drygt dygn senare kom beskedet. Allt ställs in.

Trist men nödvändigt

– Det är väldigt väldigt trist, men så klart nödvändigt, sa presstalespersonen Jessica Bollnert sent på onsdagskvällen.

Omkring 500 aktiva, ledare och funktionärer fick då packa ihop.

– Regionen i Jämtland och Härjedalen har ett fantastiskt engagemang för parasport från bredd till yttersta världselit. Därför känns det extra vemodigt att läget är såhär, såklart. Vi stödjer självklart organisationskommitténs beslut att ställa in tävlingarna, sa Johan Strid som är Parasport Sveriges generalsekreterare.

– Vi kommer ingen starkt

Men man ger inte upp. Så här sa Gun Fahlander som är ordförande i organisationskommittén:

– Nu laddar vi om, vi har en tävling redan i december och sedan går vi mot 2023 då vi har fem VM i Östersund/Åre så vi kommer igen starkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.