Foto: SVT Design

Flicka ofredad utanför skola

Uppdaterad
Publicerad

En ung flicka misstänks ha blivit sexuellt ofredad vid en busshållplats utanför en skola på Frösön på onsdagseftermiddagen.

Det var vid 15.30-tiden på onsdagen som flickan stod och väntade vid en busshållplats nära skolan då en bil åkte förbi. Föraren stannade plötsligt till och ska enligt polisanmälan ha utfört handlingar som ”är att jämställa med sexuellt ofredande”, enligt polisen.

På onsdagkväll pågick utredningsåtgärder för fullt.

– Vi har hållit förhör med flickan och det pågår andra utredningsåtgärder, men jag kan inte gå in på några detaljer. Det jag kan säga är att det inte har varit någon fysisk kontakt, säger Peder Jonsson, polisens presstalesman.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett det som inträffat.

Per Thelin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östersund, säger till SVT på torsdag förmiddag att man jobbar med ärendet, men vill inte säga något på frågan om man har någon misstänkt gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.