Carina Hedman får hjälp med att skicka in sin digitala monolog som Gunhild

Följ med på digital audition till Arnljotspelen

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset stoppade Arnljotspelens samlade audition till viktiga roller. Lösningen blev att ta in ansökningar digitalt. Carina Hedman vill gärna ha en roll i årets uppsättning av vikingaspelet.

Arnljotspelens konstnärliga råd och nya regissören Lidia Bäck har nu ett gediget arbete framför sig. De ska gå igenom en mängd inskickade filmer. Carina Hedman fick hjälp med inspelningen av Lisa Boström från Arnljotspelen.

– Jag vill inte har någon speciell roll, säger Carina Hedman. Jag har spelat en del amatörteater och det vore roligt att ta upp det igen.

Se Carina Hedmans audition i klippet

Carina Hedman tycker det var kul, men lite nervöst

Det var en radiointervju med Lisa Boström som fick Carina Hedman att höra av sig.

– Jag blev verkligen inspirerad, säger hon.

Den stora auditiondagen uteblev, men föreställningarna på Frösön i sommar har man inga planer på att ställa in.

– Vi har ju fördelen av att vi tränar och spelar utomhus, säger Lisa Boström. Men självklart kommer vi att följa rekommendationerna.

Lättar coronautbrottet blir det den 81:a upplagan av vikingaspelet som uppförs på Arnljotlägden.

En amatörteaterförening – Teaterföreningen Arnljotspelen – sätter varje sommar upp föreställningen om vikingen Arnljot. Flera av skådespelarna har varit med i många år och haft olika roller.

Arnljot spelades första gången på Arnljotlägden 1935.

– Det handlar om svår kärlek och svek och det är alltid aktuella ämnen, så i grunden behöver man inte förändra så mycket, sa regissören Hans Qviström till SVT 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer