Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdag och onsdag har teveprogrammet Landet runt spelats in Sveg. I samband med det anordnades ett välbesökt publikmöte tillsammans med SVT:s lokala redaktion. Se mer från den festliga tillställningen i klippet. Foto: SVT

Folkfest och strålande sol när Landet runt kom till Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 150 personer samlades intill träbjörnen i Sveg när Landet runt och SVT Nyheter Jämtland bjöd in till publikmöte på tisdagen.

– Vi har aldrig att vi haft så här mycket folk på något publikmöte tidigare, säger Landet runts programledare Henrik Kruusval som utöver att prata med folk, showade på med både dans och sång under eftermiddagen.

Det lokala bandet bandet King Edwards Junior drog en hel del publik. En del stannade till på väg hem från jobbet, andra hade planerat att komma sedan innan. Men många var kvar under de två timmar som publikmötet pågick.

– Det är toppen! Jag visste inget om någonting, utan det var min kompis som ringde mig och talade om att det här var, säger Gun Näsman som bor i Sveg.

Under två dagar har Landet runt spelat in sitt program från Sveg. Programmet sänds i SVT på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.