Det är än så länge oklart när den nya förskolan i Storlien kommer att kunna öppna. Foto: Janerik Henriksson/TT

Förskolan i Storlien försenad – saknar bygglov från kommunen

Publicerad

Den första september skulle den nya förskolan i Storlien ha öppnat, men nu är den försenad. Anledningen är att man ännu inte har fått något bygglov från Åre kommun, vilket P4 Jämtland var först med att berätta om.

I början av april fattade barn- och utbildningsnämnden beslut om att öppna en ny förskola i Storlien den första september. Men eftersom man inte har fått något bygglov än så är öppningen uppskjuten – på obestämd framtid.

Annelie Thelin, som är verksamhetschef för förskolorna i Åre kommun, säger att hon varit i kontakt med Årehus som har ansökt om bygglovet. Hon har däremot inte fått något svar på när beslutet kan tänkas komma och kan därför inte svara på när förskolan kommer att kunna öppna.

– Ibland, även om det blir förseningar, så kan man ju ge besked om när man kan öppna istället. Men nu kan vi inte det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.