Pensionären Elsy i Östersund välkomnar (S) förslag om gratis bussresor: ”Många har inte råd”

Uppdaterad
Publicerad

Fria bussresor för länets pensionärer under dagtid då många säten står tomma. Det vill Jonas Andersson (S) i Ragunda att länstrafiken ska erbjuda under vissa tider.

Jonas Andersson är vice ordförande i Region Jämtland Härjedalens utskott för kollektivtrafik och har lämnat in ett initiativärende om att testa förslaget under en provperiod.

Under testperioden föreslår Jonas Andersson (S) att de fria bussbiljetterna enbart ska gälla för länsbussarna ”under tider och veckodagar som betecknas som lågtrafik.”

Vill förbättra folkhälsan

I ett senare skede när utfallet från provperioden utvärderats hoppas han att det även ska gå att erbjuda fria reseperioder även inom andra delar av kollektivtrafiken. I så fall skulle även stadsbussarna i Östersund och tågtrafik kunna innefattas av de fria resorna.

– Jag tycker politikerna ska ta tag i den här frågan och låta pensionärerna ha fria resor under vissa tider och låta pensionärerna ha livsglädje, säger Elsy Sandbom, pensionär.

Hör både Elsy Sandbom och Jonas Andersson (S) om förslaget i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.