Litsvägens förskola i Östersund är en av dom förskolor som nu föreslås läggas ner. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Förslaget: Tre förskolor i Östersund läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Tre mindre förskolor i Östersund och på Frösön stängs till sommaren. Det föreslår barn-och nämndens ordförande. Genom stängningen ska resurser frigöras till personal och undervisning.

Det handlar om förskolorna Hjorten och Litsvägen i centrala stan och Primus förskola på Frösön. Under måndagsmorgonen har personal och vårdnadshavare fått information om förslaget, skriver barn-och utbildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

– Om vi ska kunna öka barnpengen så att mer resurser kan ges till personal, undervisning och pedagogisk verksamhet så måste vi börja göra förändringar i strukturen och i lokalkostnaderna, det är något som varigt känt under flera år, säger Joel Nordkvist (M) ordförande för barn-och utbildningsnämnden i pressmeddelandet.

För en månad sedan aviserade majoritetet i Östersunds kommun att det skulle komma förslag om att lägga ner mindre förskolor i Östersund.Beslut i frågan tas i barn-och utbildningsnämnden den 26 mars.

Totalt berörs 65 barn av nedläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.