Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I inslaget berättar SSU-ordföranden i Jämtland om hur de tycker regler för EPA-traktorer blir viktiga i EU-valet. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Förstamajtåg i Östersund – SSU: ”EPA-traktorer ska få köra 45 kilometer i timmen”

Publicerad

Det för första maj ovanligt varma vädret var på mångas läppar när socialdemokraterna med flera fackförbund tågade från Österängsparken till Stortorget i Östersund. Men frågor om sammanhållning inom EU och EPA-traktorers sammanhållning luftades också.

Trots finväder, god stämning och stundande EU-val var det flera i Arbetarrörelsens förstamajtåg som hördes nämna att det borde varit fler som anslutit till vandringen genom stadskärnan.

Elvira Broddesson Ericsson (S), distriktsordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund ville rikta blickarna mot epa-traktorerna inför det stundande EU-valet.

– Vi vill värna den fria rörligheten i Jämtlands län att ungdomar ska få köra epa från att de är 15 år och att det ska få köra i 45 kilometer i timmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.