Lite drygt en tredjedel av eleverna kommer fortsätta med distansundervisning. Foto: TT

Fortsatt fjärrundervisning för gymnasieelever i Östersund trots regeringens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den första april får gymnasieelever i länet återvända till klassrumen efter en lång period av undervisning på distans. Detta då Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer gällande fjärr- och distansundervisning upphör att gälla, men trots detta kommer gymnasieskolorna Wargentin och Fyrvalla i Östersund inte att stå öppna för alla elever. 

– Vi ser att det finns en risk för smittspridning och trängsel om alla elever kommer tillbaka nu så vi kommer att fortsätta med den modell vi har haft under vintern där delar av eleverna är hemma och andra på skolorna, säger säger Mikael Cederberg, förbundsdirektör på Jämtlands gymnasieförbund.

Cirka 65 procent av eleverna på Wargentin och Fyrvalla undervisas idag på plats i skolornas lokaler medan resterande 35 procent har fjärrundervisning och så kommer det alltså att fortsätta hela april. På Gymnasieförbundets övriga skolor kommer alla elever att ha undervisning på plats i klassrumen. Mikael Cederberg är dock positiv till regeringens beslut.

– Det är bra att man gör det här nu då olika skolor har olika möjligheter. I vårt fall har vi bedömt att vi behöver avvakta men vår förhoppning är att vi kan återgå till undervisning på plats för samtliga elever senare i maj, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.