Fujitsu Foto: SVT

Fujitsu lämnar Stugun

Uppdaterad
Publicerad

IT- och supportföretaget Fujitsu flyttar hela verksamheten från Stugun till Östersund.

Efter problem med att rekytera folk har nu IT- och supportföretaget Fujitsu bestämt sig för att flytta sina 45 anställda från Stugun till Östersund istället. Företaget har funnits i Stugun i 15 år och är en stor arbetsgivare på orten.

– Det är klart att många blir berörda. Vi har ju fått mycket hjälp av kommunen, bland annat med boenden till anställda som kommer utifrån, säger platschefen Johan Hallqvist till SVT Nyheter Jämtland.

Det var inför sommarens rekryteringar av vikarier som det blev påtagligt hur svårt det var att få tag på folk med rätt kompetens till företaget. Men man har även tidigare haft problem med rekrytering av folk och väljer därför nu att flytta verksamheten till Österund med hopp om att det ska locka personer med rätt kompetens till företaget som nu vill fortsätta att expandera.

– Dom flesta som jobbar hos oss har ju inte någon anknytning till Stugun som ort. Dom flesta bor redan i Östersund så personalen har varit positiv till flytten, säger platschefen Johan Hallqvist.

Företaget hoppas kunna vara i sina nya lokaler i Östersund innan årskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.