Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Röntgen i Funäsdalen? Snart är det verklighet, idag lyftes modulerna för röntgenrummet på plats och inom kort kommer röntgenutrustningen. Hör mer om den framtida röntgen i Funäsdalen i klippet ovan. Foto: Maria Broberg/SVT

Funäsdalens hälsocentral får egen röntgen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan långt tillbaka har arbetet med att få en röntgen till Funäsdalen pågått och nu är den snart startklar. Idag kom modulerna och om ett par veckor kommer röntgenutrustningen.

– Under mina tre år så har vi alltid jobbat för att få en ny röntgen för den vi har inne i huset är för gammal och nu äntligen är vi här!, säger Matilda Dahlgren, enhetschef Funäsdalens hälsocentral.

Klart innan vintersäsongen börjar

Vecka 47 ska röntgenutrustningen vara slutbesiktad. Modulerna som kom på plats idag är specialgjorda för röntgenutrustningen.

– Det är blyskydd upp till 2,1 meters höjd runtom hela rummet, inklusive dörrar. Det är bara för att omgivningen inte ska ta skada på något sätt. Så upp till 2,1 meters höjd så ligger det 2 millimeter bly i väggarna, säger Jörgen Stenqvist på MedicSolution Nordic AB.

Hör mer om tankar kring den nya röntgenavdelningen i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.