Explosionen när ett vapenskåp skulle öppnas har lett till att ett antal verktygsstölder ser ut att bli uppklarade. Foto: SVT

Fyra anhållna i misstänkt stöldliga

Uppdaterad
Publicerad

Efter explosionen när ett vapenskåp skulle öppnas i Krokoms kommun har utredningen svällt. Fyra personer sitter anhållna för flera olika stöldbrott.

Efter att två personer avslöjats i samband med att de skulle öppna ett vapenskåp i söndags och i samband med detta orsakat en explosion som svårt skadade en av dem, inleddes en utredning som lett till att andra stöldbrott kan vara på väg att klaras upp.

Ytterligare två personer med koppling till de två som avslöjades i samband med explosionen har anhållits under veckan.

Utredningen har svällt och lett till olika insatser från polisens sida. Vid en husrannsakan i en by i Krokoms kommun så påträffades misstänkt stöldgods. Det rör sig om verktyg, kapsågar och röjsågar. Det utreds som vanemässigt häleri, det vill säga befattning med stöldgods som bedrivits i stor omfattning.

Utredningen har gått vidare med förhör av både vittnen och målsäganden.

Dessutom är en person i kretsen misstänkt för en omfattande dieselstöld.

För samtliga gäller att åklagare ska ta ställning under torsdagen om det blir aktuellt med en häktningsframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.