Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En bostad på Frösön som där det misstänkta brottet tros ha begåtts att göra är avspärrad av polisen. Foto: SVT

Fyra häktade misstänkta för människorov

Publicerad

Fyra män i mellan 21 och 29 år gamla har häktats vid Östersunds tingsrätt, misstänkta för människorov och olaga frihetsberövande.

Mellan den 3:e och den 8:e maj ska något ha inträffat på Frösön som föranleder att de fyra nu är häktade.

Två personer, en 29-åring och en 25-åring häktades lördagen den 11 maj. 29-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande och 25-åringen på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Den 14 maj häktades ytterligare två personer, en 21-årig man och en 24-årig man. Båda dessa är häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Samtliga häktade är belagda med restriktioner och åtal ska vara väckt senast den 24 maj för de två första personerna och den 28 maj för resterande.

Åklagaren Eva-Lena Rimér vill inte ge några som helst kommentarer kring vad de häktade misstänks ha gjort för att inte äventyra rättssäkerheten för de inblandade.

Vad är människorov?

Visa

Människorov – ett brott som innebär att någon för bort eller spärrar in en annan person med avsikt att skada personen, utöva utpressning eller liknande. Lägsta straffet för människorov är fängelse i fyra år.

Olaga frihetsberövande – någon berövar någon friheten genom att till exempel föra bort eller spärra in någon utan stöd i lagen. Lägsta straft ett års fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Människorov Frösön

Mer i ämnet