Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens nationella bombskyddsgrupp var på plats i Östersund på onsdagen för att ta hand om det granatliknande föremål som hittats i ett förråd. Foto: Bengterik Busk, SVT.

Granat hittad i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Polisens nationella bombskydd tog på onsdagseftermiddagen hand om en granat som hittats i ett förråd i centrala Östersund.

Granaten visade sig vara ofarlig, då sprängmedlet tagits bort. Det meddelar polisen.

Föremålet hittades av en privatperson i ett förråd i centrala Östersund under tisdagen. Efter att nationella bombskyddet kontaktats åkte de till Östersund på onsdagen.

– Det har påträffats ett misstänkt farligt föremål, som ska undersökas och omhändertas, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal vid 11-tiden.

På plats kunde de omhänderta vad som till en början kallades ”ett granatliknande föremål”. Föremålet visade sig verkligen vara en granat – från andra världskriget.

Granaten var ofarlig

Men sprängmedlet tagits bort från granaten, så att den var ofarlig, meddelade polisen på sin hemsida vid 16-tiden när grantaen tagits omhand och insatsen avslutats.

Ett område i centrala Östersund spärrades av och bevakades medan man inväntade bombskyddet.

Det finns ingen misstanke om brott.

Hör av dig till oss på SVT Nyheter Jämtland om du vet mer om händelsen eller har bilder – mejla jamtland@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.