Kajsa Kårwik är folkhälsosamordnare i Bergs kommun. Hon hoppas nu att människor ska skänka friluftsprylar som inte används så att andra kan låna dom och prova på olika aktiviteter.

Gratis friluftsprylar ska få fler att röra på sig i Bergs kommun

Publicerad

I Bergs kommun ska det vara enkelt att prova på olika sport- och friluftsaktiviteter. Därför tänker man nu starta friluftslånet – ett ställe där det ska gå att låna utrustning gratis.

I mars räknar Bergs kommun med att friluftslånet ska öppna i kaféet i Svenstahallen i Svenstavik. Tanken är att människor ska kunna komma dit och låna olika former av utrustning som exempelvis skridskor, fiskespön och stormkök.

Målet är att alla ska kunna prova på olika sporter och aktiviteter utan att behöva köpa eller hyra utrustning.

Bygger på att andra skänker prylar

Den utrustning som kommer att finnas på friluftslånet är inget som kommunen själv ska köpa in. Istället är tanken att att privatpersoner ska skänka prylar som de själva inte använder.

I videon ovan berättar kommunens folkhälsosamordnare Kajsa Kårwik mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.