Kyrkparken i Östersund har spärrats av av polisen. Foto: Lena Samuelsson, SVT

Mordförsök i centrala Östersund – polisen har spärrat av park

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Östersund utreder ett grovt våldsbrott, och omfattande avspärrningar har satts upp runt Kyrkparken. Rubriceringen är mordförsök eller synnerligen grov misshandel. En misstänkt gärningsman är gripen.

Händelsen blev larmad vid 17.25 på torsdagen. Polisen uppger att det rör sig om en isolerad händelse. Under kvällen gav polisen information om att det rör sig om misstänkt mordförsök, alternativt synnerligen grov misshandel.

En man i 60-årsåldern är gripen misstänkt för brottet. En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus. Polisen ger ingen information om skadeläget.

Kyrkparken i Östersund hölls avspärrad medan polisen utförde undersökningar i parken. Inga fler uppgifter kommer att lämnas under torsdagskvällen, enligt polisen.

Från Östersunds sjukhus ges beskedet att den skadade har medelsvåra skador, och hans tillstånd är ”efter omständigheterna gott”.

En man knivhöggs i Kyrkparken i Östersund. Foto: Lena Samuelsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.