Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Quddus Railo uppskattade sitt besök på Mittuniversitetet i Östersund. Se henne och andra deltagare berätta om evenemanget i klippet. Foto: Linn Vikström / SVT

Pistoler, doktorsdockor och rock'n'roll när universitetet lockar gymnasieelever i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

När Mittuniversitetet försökte värva framtida studenter under gymnasiemässan användes roliga aktiviteter som lockbete. Totalt besökte runt 700 potentiella studenter mässan under dagen. På plats fanns representanter från program och studentkårer.

Inne i en stor sal stod program och kårer vid sina  bord för att lyfta fram sin potential. Maskiningenjörsstudenter med inriktningen additiv tillverkning visade upp en 3D-skrivare, en adjunkt från Musik- och ljuddesign körde solouppträdande och studentkåren Spark hade anordnat skjuttävling med nerf guns.

Vid varje bord fanns också information om respektive program. Där stod representanterna redo att svara på frågor om vad som är det bästa med just deras utbildning.

En lyckad dag

Mässan var välbesökt med gymnasieungdomar från en rad olika skolor i länet. En av de många besökarna var eleven Hanna Quddus Railo som studerar vård- och omsorg på Hjalmar Strömerskolan. Hon berättar att hon imponerades av hur välkomnande och kunniga representanterna från programmen var.

Att på plats kunna ställa specifika frågor om programmen gjorde innehållet och upplägget tydligare, tycker hon. Hanna Quddus Railo tror också att fler gymnasieelever nog känner likadant och att det skulle kunna inspirera många att välja Mittuniversitetet.

– Det är ganska svårt när man själv ska försöka titta online och se vad som finns. Men det här har varit jättebra, jag känner mig mycket mer kunnig nu när jag ska hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.