Sprickan, som troligen har orsakats av snön, stänger gymnastikdelen i Östersund Arena. Foto: Östersunds kommun

Gymnastikhallen i Östersund Arena avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Nu beslutar Östersunds kommun att stänga gymnastikdelen i Östersund Arena i minst en månad. Snön kan ha orsakat en spricka i taket.

Det var på onsdagskvällen som en spricka upptäcktes i limträbalken på insidan av taket i gymnastikhallen i Östersund Arena.

– Av säkerhetsskäl har vi stängt av hallen tills vidare, säger Örjan Jervidal, chef för teknisk förvaltning på Östersunds kommun i ett pressmeddelande.

Hallen kommer vara stängd till början i en månad. Kommunens byggingenjörer och en specialist på takkonstruktioner har inspekterat skadorna under torsdagsmorgonen och tror att orsaken till sprickan har att göra med för mycket snö på taket.

– Det är en allvarlig situation, men byggnaden är säkrad och efter kontrollerna kommer vi nu se till att skotta taket på hela arenabyggnaden, säger Örjan Jervidal.

Mycket snö på kort tid

Regelbundna kontroller av mängden snö har gjorts och då har det mätts upp snö till mellan 40 och 70 centimeters djup.

– Den sista snön har kommit på väldigt kort tid. Inget har pekat på att det varit för mycket snö, och vi har prioriterat skottning på andra byggnader.

Större renoveringsarbete

Nästa steg är att se till att säkra taket så att hallen, eller delar av den kommer gå att använda.

– Det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Men det lutar också åt att man på sikt måste göra ett större renoveringsarbete. Just nu är det här ett försäkringsärende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer