SVT:s meteorolog Deana Bajic svarde på frågor om snöovädret. Foto: TT/SVT

Håll dig uppdaterad om väderläget

Uppdaterad
Publicerad

Vädermyndigheten SMHI har utfärdat varningar i stora delar av landet på grund av storm och stora mängder snö, även i Jämtlands län. Här har SVT uppdaterat om väderläget i Norrland.

Under morgonen ställdes tre flyg in från Åre Östersund Airport, två flyg till Stockholm och ett till Umeå. Flygtrafiken beräknas komma igång i eftermiddag, men med kraftiga följdförseningar. Håll dig uppdaterad om flygläget på Åre Östersund Airports hemsida.

Enligt Trafikverket kan även tågtrafiken via Östersund C komma att påverkas av vädret. Håll dig uppdaterad på Trafikverkets hemsida.

Trafikolycka på E14

På torsdag morgonen fastnade en bil i snön på E14 i höjd med Ås och blev påkörd bakifrån. Detta ledde till långa bilköer, men ingen person kom till skada vid olyckan.

Räddningstjänsten uppmanar till fortsatt försiktighet ute i trafiken.

– Även om det är plogat på de stora vägarna så driver det snabbt igen så vi vill uppmana folk att ta det lugnt även fortsättningsvis. På sina håll är det 20-30 centimeter snö på vägarna, säger insatsledare Callis Blom vid räddningstjänsten i Åre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.