Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Hedlund, driftansvarig på skidstadion i Östersund, berättar hur det går med utläggningen av den sparade konstsnön. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Här blir det skidspår av gammal snö

Uppdaterad
Publicerad

Det är många som är ivriga att få ta fram skidorna nu och kring skidstadion i Östersund pågår febril aktivitet för att få den sparade snön att bli skidspår, men mildare väder kan ställa till det.

Så här års pågår det intensiva arbetet med att lägga ut att sparad konstsnö på skidstadion i Östersund. Under natten har dessutom vinterns första rejäla snöfall kommit, vilket faktiskt inte enbart är positivt.

– Nysnön ställer till det för alla lastbilar som ska in med den sparade snön på stadionområdet, så vi har faktiskt varit tvungna att sanda lite där det sen ska bli skidspår. Men vi behöver ju riktig snö också, så det kommer bli bra när vi blandar den med konstsnön, säger Roger Hedlund, driftansvarig på skidstadion.

Roger Hedlund är driftansvarig på skidstadion och han berättar hur arbetet går och när det kan vara dags att ge sig ut i skidspåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.