Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Hallquist från Åsarna blev i helgen påhejad av mamma och pappa: ”Det är alltid nervöst och spännande”-hör mera i videon ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Här får Åsarnaborna chansen att heja på dottern i världscupen i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Hallquist från Åsarna IK var i helgen uttagen för att åka sprinten på världscupen i Östersund. Och självklart stod föräldrarna på första parkett.

– Hoppas våra hejarop hörs ända till Åsarna, sa mamma Elisabet Hallquist inför tävlingarna.

När världscupen hålls i Sverige brukar det svenska laget kunna ställa upp med fler åkare än normalt. Det innebär en chans för åkare att testa sig mot de absolut bästa och att samla nya erfarenheter.

26-åriga Ingrid Hallquist från Åsarna gjorde sin internationella världscupdebut förra året och i helgen var det dags igen, nu på hemmaplan i Östersund.

Speciellt för hela familjen

Båda föräldrarna Hallquist var naturligtvis på plats på läktaren för att heja på dottern. Och för både dem och Ingrid Hallquist är det speciellt att få vara med om en världscup på hemmaplan.

 – Det är klart att det betyder mycket att de är här. De har ju varit med på hela resan från det att man var liten tills där man är idag, säger Ingrid Hallquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.