Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetschef Lina Ideborg om hur Region Jämtland Härjedalen tillfälligt löser bemanningen på ambulansstationerna i Härjedalen när EU-reglerna om dygnsvila börjar tillämpas på söndag Foto: Bengterik Busk/SVT

Hede får behålla sin ambulans dygnet runt

Publicerad

Ambulanserna i Hede, Funäsdalen och Sveg fortsätter att rulla dygnet runt även från söndag.

– Vi löser bemanningen de närmaste veckorna genom att flytta om personal i länet, säger Lina Ideborg som är verksamhetschef för Nära Vård i Härjedalen.

Från 1 oktober tillämpas nya arbetstidsregler som gör att 24-timmarspass inte är tillåtna. Det har lett till att ambulanspersonal sagt upp sig och det har i sin tur lett till att dygnetrunt-ambulansen i Hede varit hotad.

– Vi fortsätter att rekrytera personal men tillsvidare löser vi situationen i Hede genom att bemanna ambulansen där med ordinarie personal nattetid, dagtid bemannas den med personal från Östersund och då får den utgå från Vemdalen, säger Lina Ideborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.